Miód

Miód

Oferujemy Państwu dojrzałe, wypływające prosto z miodarki PRAWDZIWE MIODY PSZCZELE,
wyprodukowane z nektaru lub spadzi, niczym nie zanieczyszczone, czyste, naturalne i zdrowe.

Odbieramy je, rozlewamy i przechowujemy w odpowiednich warunkach, aby nic nie straciły ze swych smakowych, odżywczych i leczniczych właściwości.

Szanujemy naszych Klientów i dostarczamy im produkty najwyższej jakości. Wychodzimy z założenia, że zadowolony Klient to nasz sukces.

Pieprznik jadalny

Miód wzmacnia serce, koi nerwy, ożywia mózg, goi rany. Ma właściwości antybakteryjne - niektóre bakterie zwalcza lepiej niż antybiotyki. Do tego miód świetnie sprawdza się jako kosmetyk. Warto wprowadzić miód do codziennego menu. Sprawdź, jakie jeszcze wartości odżywcze i lecznicze ma miód.
Miód jest nie tylko pyszny, ale ma również właściwości prozdrowotne. Bo który inny smakołyk, rozcieńczony i podany na zimno, działa przeciwbiegunkowo, a bardziej stężony i lekko podgrzany zwalcza zaparcie i poprawia trawienie? Duże znaczenie w miodzie mają enzymy. Pochodzą one głównie z gruczołów ślinowych owadów. W miodzie zawarty jest nadtlenek wodoru – substancja o właściwościach bakteriostatycznych, w 3-procentowym roztworze znana jako woda utleniona. Do innych substancji antybiotycznych wytwarzanych przez pszczoły i wprowadzanych przez nie do miodu należą lizozym, inhibina (najwięcej zawierają jej miody spadziowe z drzew szpilkowych, lipowe i grykowe z pasiek położonych powyżej 1000 m n.p.m.) i apidycyna. Działają one np. na: ziarniaki gram-dodatnie, takie jak gronkowce i paciorkowce, oraz pałeczki gram-ujemne. Poza tym miód działa na laseczki wąglika, prątki gruźlicy, rzęsistka pochwowego i chorobotwórcze dla człowieka grzyby drożdżoidalne z rodzaju Candida.

Informacje

Węglowodany na 100 g

Białko na 100g